Sunday, March 21, 2010

Kali Kedua

ni nak ceritera la kan.

tentang zaman skolah dulu-dulu.

masa tu form 3..

masih mentah.

aku ada seorang guru pendidikan seni.

nama die Cikgu Zainal.

tapi ktorg panggil die Cikgu Satan.

kenapa?

sebab muka die memang sebijik mcm karakter Dragon Ball, Mr. Satan.



haha.

so, dijadikan cerita lar kan.

semua budak termasuk lar aku, memang takut giler dengan die ni.

almaklumlar, die ni garang pulak tu merangkak sebagai cikgu disiplin.

so, bila masok bilik seni, ktorg semua akan senyap.

seolah-olah malaikat mmg ada kt dalam bilik seni tu.

huhu.

suasana kat bilik die memang x ubah seperti penjara.

agak gelap dan kurang cahaya.

pendek kate, bilik seni memang ada ciri2 neraka.

huh.

berbalik kepada ceritera Satan dan pendidikan seni...

die memang ajar pendidikan seni.

cara die ajar sgt mudah.

setiap minggu die akan pesan bawak barang seni ikut suka hati die.

kertas lukisan wajib kena bawak.

kalo tertinggal, terlupa dan ter ter yg laen, memang kena sebat dengan rotan.



hoi.

jgn maen-maen dengan rotan die.

aku pernah kena sekali.

sebabnye, pada minggu tu, tajuk seni ktorg ialah kolaj.



hah.

so, pada minggu depannya, die nak tengok hasil kerja ktorg.

aku ni sengal skit sbb tak siap homework nie.

buat alar kadar jek.

time rehat, aku tak turun kantin.

kelang kabut siapkan kolaj aku weh.

haha.

bila loceng kelas bermula, aku menggigil nak masok kelas Satan.

huhu..

sebelum masok kelas, ktorg kena beratur ramai-ramai kat luar.



die akan periksa hasil kerja sorang-sorang.

weh...

pada bila masa giliran aku, aku pun tunjuk lar hasil kerja aku.

tawu die cakap ape???

die cakap,

"ini apa kebenda ni!? ko meh sini, diri depan ni!"

"ko maen-maen eh!"

"kolaj ko ni, nanti ko balik, ko GANTUNG DALAM JAMBAN UMAH KO!"

"MASA KO BERAK, KO NENGOK!!"

ke-De-PAPP!!

aku kena rotan.

cis.

dah lar die kutuk lukisan aku, pastu kena sebat pulak dengan rotan.

huhu..

bisa weyh..

bile kena rotan aku x dapat nak jerit dah.

tak terkata bisanya.

memang terus ke otak sebelah medula oblongata.



huhu.

itulah pengalaman kena sebat dengan cikgu buat kali kedua.

yg kali kedua ni mmg laen skit penangan die.

sbb yg ni, Satan yang sebat..

haha..

memang badi lar kan..

tapi lepas dari hari tu, memang dah x kena sebat dah.

sampai lar aku tamat tingkatan 6.

19 comments:

miRa iKomiA said...

kah8! gile lawok part gantung kat jamban!! hehe...giler scary weh! ala bese r, suma 2 pngalaman...part2 kene rotan mmg akn ingt till now..sakit woo...sob33...

HonEyBuNNy said...

ngeh3....cek xpnh g kena rotan kt sek...ahhahah..lawak r lau muka cikgu cm tu...huuhu

madmal said...

haha. mira.. ada mcm2 versi die kutuk lukisan ktorg.. agak lawak lar kalo ingat balik.. huhu..

honeybunny.. weh.. saket tau kena rotan.. huhu.... aduh, muka die x lawak lar.. siyes giler nak mampos.. uhuhuhu..

nadia.bahtiar said...

hu3.. cite pasal rotan nih... aku byk kali kne rotan kt skolah wuwuwu....

miRa iKomiA said...

ak kat sek xpnh tpi dgn mama..hua!!! sakit!!! hanger patah, pencil melaka yg beso 2 pon patah! kene cubit smpi lebam pon penah sbb ak sumbat adik ak sambal belacan tapi ak cover dgn nasi..he2!pdn muka dia!tapi ak yg kene!!!

sakit wooooooooo!!!!!!!

Jemi Azmi said...

hahaha biasalah kata pelajar kan, adatlah tuh kalu kena rotan..aku lg best kena rotan poket..kat lengan. rotan yu pendek jer leh simpan dlm poket..tp bisa dia perghhhhhhhh..

Leo "Ricky" Huzair said...

peh..pengalaman mmg dh buktikan yg ko mmg hebat...

ko boleh siapkn kolaj dlm mase singkat??

x hairan la thesis ko tutup sebelah mate jek sem lps...

anna renzi said...

hahahhahaha...padan muka kena rotan huhuhuhu

madmal said...

nadia... mesti nakal masa sekolah dulu kan?? huhu..


eii mira! giler jahat! haha.. sampai hati bwat adik sendiri. hehe... t citer lar skit mcmane kenakalan mira.. hehe..


haha.. jemi.. bisa kan kena rotan.. huhuhu..


Leo, itu sume aku belajar dari ko.... almaklumlar.. ko lebih genius dari aku...


anna renzi.. hehe.. berjalan seiringan ni... nak kena rotan x?? hehe..

Farah said...

CERITA YANG LUCU~

Mawar Melati said...

hahaha.. zmn skola rendah dl puas la.. smpi nyorok kat jamban sampai abes kelas ustaz nh sbb esek ak j kene rotan.. da la lps 2 de mst dok complain kat mak ak.. hahaha~

dieya angelica said...

uiks??ckgu zainal?
tu ayah gue..
huhu

madmal said...

farah... memang lucu ar kalo terkenang balik.. huhu..


owh.. x sangka bunga kembang melati kta ni pown nakal jgak ek.. huhu..


dieya.. sesungguhnya.. itu bukan ayah kamu.. ni zainal laen. huhu.

Miecyber @ Sudu said...

Ganaznyer Cikgu Satan tu....

madmal said...

haha. tawu takpe.. mmg ganaz pown.. huhu. blom citer ttg die suh bdak masok dlm baldi ngan tong sampah lagi. huhu

azik said...

hahahah. terbaik lah mal entry yg ni. satan legend ec kot. siapa yg tak penah kene gantung lukisan kat jamban tu? semua org cam penah je. suruh dudukkan ketas lukisan tu la. pastu kene cangkung bwh meja. hotak die. haha

madmal said...

hahaha! azik pown kena ea?? hahaha.. duduk bawah meja kelakar kot! aish... haha!

maPieCeoFarT said...

mak aih... chill giler denda2 cikgu nih... ahaha... rotan die lagi, cikgu! dak mamal ni memang nakal! hehe....

madmal said...

aish... zara ni nakal sgt. nak kena ea?? huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...