Saturday, May 8, 2010

4A07 & 4A15 - ulasan selepas post dari Leo

haish..

pagi2 lagi aku dah bertenet.

nengok2 kat google reading list, nama Leo paling atas.

die menampilkan Post terbaru beliau.


4A07 and 4A15 ( <<--click sini)




ulasan pendek leo sangat bermakna bwat aku.

sbb kat situ lar aku duduk selama 2 tahun.

rumah ktorg walaupun x ramai penghuni, tapi tetap ada banyak kenangan dan memori.

kalo jumpa individu seperti Din, Kader, Leo Khuzair, Noorakmal Kamarolzaman (ein), Hassan Azme Masri, Raja Ahmad Saifulizam, Mohd Idzdihar, Mohd Akmal Hisham (niko), memang x akan kering gusi nie bercerita tentang kenangan.

sekarang semuanya tinggal kenangan. 

anyway, aku nak mintak maaf lar kt korg, if aku ada terkasar bahasa, tersakitkan hati korang or ada ter-ter yang laen.

sesungguhnya, aku betul2 ingin menyusun sepuluh jari memohon keampunan daripada kawan-kawan semua.

well, untuk Leo Ricky Khuzair, aku ada sesuatu khas utk ko.

Nak tawu tak macamaner aku bule sebilik dan bertemu dengan Si Leo Khuzair ni?

mcm ni ceritanya.

pada asalnya, aku duduk bilik A.

dengan Nashriq.

tapi ada sedikit conflict.

almaklumlar.

kadang-kadang tu mesti ada perbalahan sesama roomate.

tapi kali nie siyes aku x tahan sebab yg kali ni org tak respect aku and why should respect him in return.

okeh2..

sudah2 lar.

Leo ea?

huarm..

sbb kan conflict antara kami, Leo pada masa tu mcm sengal2 ubi skit.

die baru masuk umah ktorg, so Leo pindah bilik A atas request nasyriq sendiri.

pada masa tu die duduk bilik C.

peristiwa yang aku x bule lupa ialah, ada sekali tu, die terkunci kat bilik C.

aku kelakar betul lar..

tah mcmaner org genius mcm Leo (pada masa tu aku x tawu lagi die genius) bule tersangkut kat bilik tu selama 2 jam lebih kalo x silap aku.

Din lar yg cerita kat aku, die kater, Leo call Fizy..

Fizy datang sepak2 pintu mcm perempuan (ini din ea yg kate), mane lar pintu nak terbukak.

haha.

lepas Din balik, die yg penerajang pintu Bilik C nie..

abes terbarai pintu tu.

kalo x caya korg check lar kat pintu 4A07 tu.

itu keje Din = Leo.

haha.

well, itu dulu..

kalo org sebut Leo, aku akan teringat kejadian nie.

haha..

kelakar dowh.

well, perkenalan kiter, memang biasa2 jek.

Leo setiap hari ada jek benda yg tak puas hati..

kalo time2 dulu, mmg aku jarang keluar.

aku sgt low profile dgn leo.

x tunjuk belang sgt.

aku duduk bilik jek..

maen dota.

die balik mesti die kaco aku.

die yang akan cerita lar ttg tak kepuasan hati die dgn sape2.

siyesly, aku mmg x bule ikut die cerita pada mula2.

agak cultural shock jugak lar.

sbb die mmg cerita tahap org dewasa.

pemikiran die sangat tinggi levelnya.

aku x bule catch up.

huh.

tu belom die cerita ttg falsafah lagi.

memang aku x larat nak dengar.

tu sebab leo selalu perli aku...

pada satu tahap die ceriter, memang aku x bule tahan, and aku ngantok giler..

huhu..

hah.

itu lar Leo yg aku akan ingat bila org sebut sahaja Leo.

Leo ni, memang sgt unik.

aku x pernah jumpa org mcm nie.

die suka pasang lagu kuat-kuat.

huhu..

lagu-lagu die pulak sangat lar English Oldies.

wah.....

mula2 aku sgt lar pening dengar lagu2 Leo nie.

rasa terancam pendegaran halwa aku ni..

huhuhu..

tapi lama2 aku dapat adapt.

aku naek suka plak lagu george michael.

huhu..

owh..

weyh....

nak tawu tak kenapa aku panggil die Genius???

ahha..

mcm nie..

aku sangat pelik..

sebab aku x pernah tengok die study.

aku study agak hard jugak lar kan.

tapi Leo tak sangat study.

die maen game jek 24/7.

kalo exam makin dekat, makin kerap lar die maen game.

geram aku.

sebab, last2 die dapat pointer 3.++

memang genius lar kan.

yang paling best, die bule beat kawan baek die masa tu.

hoho.

memang ternyata die genius.

sem-sem berikutnya, memang aku panggil die genius sbb die ada byk idea yg jarang2 ko terbaca atau dengar.

idea2 die semuanya bernas.

aku tak tahu lar mcmaner aku bule stuck ngan die lama.

sbb makin lama aku berkawan dengan si Leo ni, makin serasi.

mcm masing2 paham perangai masing2.

aku sgt respect si Leo nie.

aku pown tak tawu nape.

maybe sbb pemikiran die kot.

fizikal Leo x nampak mcm org tua, tapi pemikiran die tampak tua dan matang.

tapi secara jujurnya, Leo, you are my best roommate ever.

anyway, semua tu tinggal kenangan.

aku harap ko berjaya kay dengan impian dan harapan ko.

aku doakan.

aku tawu ko akan survive walau kemana pown ko dicampak.

alrite.

madmal singing out now with the good memories I have.

daa..

10 comments:

miRa iKomiA said...

huhu..mmg sedih kan nak berpisah..mira pon siap tngkp pic rumah n bilik be4 balik..n penah terkunci tp bkn dlm bilik tpi dlm rumah 2..xleh g meeting imsa..haha...3 thn rs kejp sgt kan...n slalu org yg plg kiter xleh accept, 2 lah yg akn jdi kwn bek..

plg best klo wat xtvt 1 umah..mcm ktorg gelapkan umah mlm2 n tgk cite hantu, jerit kuat2, sume letak tilam kat hall n tido sama2 8 org, pki bj sama n tgkp gmbr, everyday lunch wat bulatn kat hall n mkn sama2..huaa....bestnyeee...!

huhu..memorry ever..

Leo "Ricky" Huzair said...

Syiaaallll...

pintu pny hal yg ko plg igt? aku tergelak2 nak mati kt dpn komputer ni weh...

"kalo exam makin dekat, makin kerap lar die main game"

ini penipuan ni Akmal, ko yg kantoi ngn aku main CS besoknye ko ade exam ape ntah...ckp aku plak.

weh...to tell u the truth, I'm too glad to have u as my roomate.

Klu genius mcm ko boleh tidow dgr idea2 aku, org biase sure muntah2 dowh....hak3

'Tahap Dewasa' huh? tapi x bleh beat Niko dowh...dier demigod, dah tahap dewa dah tuh!!

hahahahahahahahahahahahha...wish semua ade kite boleh gelak ramai2, sbb lepas ni mungkin kite dh x byk gelak dah kn?

Jemi Azmi said...

ahaha lawak tul, Leo mmng macam2 ade wink. aku faham sgt ape yg ko rasa mal bila borak ngan dia..hahah:)ape2 smilee jerk la kan dgr dia berckp.

madmal said...

mira: wah kenangan bersama kawan2... best nya.. huarm.. post lar satu citer ttg life kt rumah tu.. maybe ada citer menarik yg bule dikongsikan.. huhuhu..

Leo: aku still ingat kot ko terkunci kat bilik tu.. campur lagi time tu Din suka dan rajin bercerita.. hahahaha.. weeyh... mmg aku x leh lupa larr ko terkurung kat bilik tu.. hahahaha..

Leo, aku maen game bile perlu jek.. time stress sgt.. x mcm ko.. hari2 men games.. lagi dekat exam lagi ko hebat berjuang... huhu.. anyway.. itu semau kenangan dowh.. lepas nie betul cakap ko.. da x bule gelak sama2 lagi daa... aish...

jemi: haha.. mcm tu lar apa aku rasa. hahaha.. senyumkan jek? ko ingat Leo nie x bule baca ke muka ko malas nak melayan.. huhuhu.... jemi, ko x kan xde cerite nak diceritakan ttg bilik ko? ke ko nak tunggu grade t. heheh..

Leo "Ricky" Huzair said...

Ayat ko mmg betul...

"rambut ko gerak2 sikit pun aku dah boleh bace ar"

ni ayat famous Akmal la...

Jemi, aku terlupe nk letak bahagian ayat2 favourite Akmal..

"puake, nice"

madmal said...

haha.. sempat lagi ko ni... aish... t kalo aku ingat ayat2 feveret ko aku tulis. hehe..

HonEyBuNNy said...

Bila duduk sebilik...mmg la..kdg2 msti ada yg xkena kan...he3...sedey jugak jikalau berpisah dgn roomates...Leo tu mst bijal kan..sstgh mmg ada cm tu...dia kurang stdy tp result gempaq....mb dlm cluss dia pay attension kot...

madmal said...

aah.. leo mmg bijak orgnya.. keje die men games jek.. tapi die kate kat kelas die fokus.. huhu... tak leh ikut lar die tu.. pandai sgt. huhu...

Anonymous said...

Didi: tersentuh hati aku bace nie, korg mmg ditakdirkn bersama aku rase.....

madmal said...

didi, aku nak tulis ttg ko dgn arik.. tapi aku ta tawu sgt ttg kot.. takut tersalah tulis nanti ko marah aku pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...