Tuesday, May 4, 2010

kuciwa

kecewa.

kecewa nampaknya mengatasi segala perasaan yang laen.

bila kecewa mengusai diriku, memang aku x dapat fokus benda laen.

aku lebih rela x berfikir daripada berfikir sbb t aku sakit hati.

dan yg paling kritikal mmg aku x tawu nak luahkan apa yg aku rasa bila marah.

huarm.

whatever it is.

aku still sayang kamu.

end.

***

cite ttg tpt keje baru aku plak.

aku nampak satu kelemahan kt tpt keje aku ni.

komputer diorg mmg sgt lar buruk dan x cukup.

bila aku demand satu komputer, abg azlee cakap, diorg belanja berkhemah.

kalo komputer cawangan rosak, diorg tukar dgn cawangan.

rotate komputer tu.

bila tanya kenapa diorg jimat?

die cakap sbb nak beli buku baru.

huarm..

lantas aku terpanggil berfikir.

nampaknya bajet diorg nie x cukup.

bajet buku ngan bajet pengurusan di campur adukkan.

hoho.

kalo aku jd pengarah lar kan, aku akan arahkan beli komputer baru.

sbb teknologi semakin hari semakin canggih.

t kalo x mesti tertinggal.

nak beli buku baru?

hah.

x yah.

buku-buku kt dalam bilik cat pown x abes2 lagi proses.

blom lagi yg dalam kotak banyak2 tu.

blom lagi kira staff yg bukan professional lagi, yg berFB 24/7.

mane lar buku tu nak bergerak..

aish..

tapi siapa aku nak persoalkan.

bos aku pown mmg tunjuk contoh kurang sehat.

die pown slalu x ada.

tapi aku salute lar bos aku.

sbb bile die ada kt table die je, aku nampak buku byk giler die proses.

antara expert ataupun die bwat keje alar kadar, wallahualam..

haish.

takpe.

ini semua aku nampak dan akan jd pengalaman utk aku kalo ada rezeki jd pegawai bsok.

orite.

cukup lar.

tak mo mengumpat.

aku sekadar mahu berkongsi dan mencoret je.

jaga diri ya.

p/s: walaupun marah, tapi aku ttp sayang kamu.

4 comments:

miRa iKomiA said...

oooo..u practical kan???lupa lah..ktne ek? time mira prac alahai rs terseksanyer..rs mcm cepat2 lah abis..huhu..tibe2 dr aktif jdi xactif sbb akyik kene dok dpn komp..sakit bontot!

all da best 2 u k! try r enjoy time yg ada..sbb kiter menambah ilmu kan..huhu

oh N.U.R.N.I said...

selagi ade sayang ... sayang laa ..

madmal said...

yup.. prac kt jay bee tanah.. tumpah darahku.. hehe... kat sini x lar tertekan sgt.. sbb bos die x tegas sgt..

nuni.. yup.. sangat sayang sama die.. :)

Leo "Ricky" Huzair said...

well...buku pn bukan dh evolve ke?

jd e-book maa...

transfer dlm bntuk PDF n masuk dlm hp..

boleh bace kt mne2 mcm nota..

org igt kite bace sms rupenye..bace E-book.

penjimatan ruang beb!! tp sakit mate sikit ar kn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...