Thursday, June 17, 2010

tdo lar….

“wahai encik mata..”

“tdo lar..”

“kenapa berjaga lagi nie?? dah pukul 3 oiii… besok keje…”

adeh..

jawab encik mata, “entah lar.. aku x tak bule2 lagi lelap nie..”

“yang ko plak kenapa x nak tdo lagi encik badan??” Soal encik mata kepada encik badan.

“dah ko tak nak tdo… aku pown x leh lar tdo..”, ujar encik badan.

“okeh2.. aku tdo jap lagi ek… skit je lagi.. aku tdo.. excited dapat install Joomla.. hehe..”

huarm..

konflik antara dua organ badan encik ahmad akmal mohd idris..

entah lar………….

Tuesday, June 15, 2010

meninjau kawasan sekitar tmn pelangi ngan larkin

habes kerja tadi, abah amek..

sempat lar jgak ktorg singgah ke taman pelangi..

tujuan asal untuk cari barang spare part motor gate..

sesambil tu cuci mata lar jgak nengok kawasan..

ehehh..

mcm MB jenguk kawasan lar plak..

:)

tengok suasana kat sane dah berbeza..

tak sama lagi mcm 10 tahun yg dulu..

jalan nak ke sana pown dah kena robek dek pembangunan yg pesat..

tengok istana hinggap dah hilang pintu depannya..

perumahan kilat dah x ada dah..

sempat lar jgak ktorg lalu jalan kat larkin..

ronda-ronda area sekitar larkin, bule nampak perbezaan..

dah banyak giler perumahan dkat jalan menghala ke stadium larkin dan pasar..

abah siap bwat expression terkejot..

berbeza katanya dulu dengan sekarang..

sbb die pown dah lama x lalu situ..

gilera..

mara pown dah ada kompleks sendiri dkat blakang pasar..

wah..

hari ni nampak skit johor bahru markin pesat membangun..

hehe..

ini lar die serba sedikit komentar aku tentang johor bahru hari ini..

ceyh..

okeh lar..

nak mandi..

baru jek lepas kemas bilik nie..

maintenance bilik skit..

da berabuk sana sini..

sakit plak mata nengok..

orite..

daa~

Friday, June 11, 2010

berok mak ye!

aku geram betul lar..

balik dari solat jumaat je nengok2 side mirror motor aku kena rembat..


bodoh punya budak..

x skoloh..

aku berdoa agar sape yg rembat side mirror motor aku tu, supaya tangan die panjang macam tangan cimpanzee!

Wednesday, June 9, 2010

emotion shout out

I am very upset tonite.

all the things that I do, not accordingly as what it should expected.

damn.

child out madmal.

go get ur rest...

Sunday, June 6, 2010

my new workspace


wah..


balik keje hari khamis lepas jek kan..

tibe2 aku bersemangat..

almaklumlar..

time tu tengah berserabut kepala ku dengan masalah..

aish..

aku malas nak layan masalah..

so balik dari tempat kerja..

aku pown kemas bilik..

buang sampah-sampah yang betul2 sampah masyarakat..

then sapu bilik..

then mop lantai..

wah..

giler..

berpeluh-peluh aku..

tapi hasilnya.. 

memang aku puas..

pastu pulak aku amek pc yg dah lama terbengkalai..

aku pasang kt bilik aku..

amek meja cermin yg tak pakai..

aku jadi kan opis aku sendiri kat bilik tidur aku..

huhu..

kiranya my new workspace lar...

pastu pulak aku tarik wayar cable tenet masok dlm bilik..

giler penat..

tapi sgt berbaloi...

so ini lar hasilnya..



so..

lepas tu aku install ubuntu dekat pc baru aku ni..

wah..

ubuntu tu ape??


adeh..

susah aku nak menerangkan..

tapi secara ringkas, ubuntu ialah operating system (OS) yg sama jugak mcm windows vista, windows 7, mac, linux..

ubuntu ni bezanya ialah, free.. and open source..

x payah nak bayar beratus-ratus..

donlot je kt tenet..

mudah, cepat, pantas, dan yg penting x ada virus..

memang best pakai ubuntu..


so kalo sesape rasa nak kan perubahan..

atau dah bosan dengan windows 7 korg tu, bule lar migrate ke ubuntu ya..

utk makluman, orang-orang opis google pown dah start pelan-pelan tukar OS diorg kepada linux and open source..

kerajaan pown x lama lagi bakal pakai linux..

windows nie maintenance die tinggi sgt..

hehe.. 

promote plak ek..

anyway.. 

im just happy to have my new workspace as how it is now..

hehe..

p/s: this is a very good method to manage my tension.. yeah, its working!

Wednesday, June 2, 2010

lawak matematik

ni nak cerita kan..

tentang kalo aku terbuat salah dan cara-cara nak cover buat salah..

specifically lar..

dekat bilik katalog..

kat bilik katalog kan harus lah ada banyak buku..

nengok lar..

betapa banyak buku yang bertimbun-timbun tu tersusun.

tinggi-tinggi belaka..

macam mane kalo tertempis buku tu dan terjatuh??

ape aku buat??

hah..

bila buku yg aku tertempis tu terjatuh, aku jatuh kan semua buku-buku yang masih ada atas meja..

semuanya....

kalo diorang tanya kenape?

aku jawab lar, buku tu terjatuh..

haha..




nie satu lagi..

kalo kena buat spine atau tulang buku..

kalo tersalah tampal..

then ape aku buat??

aku tampal lar satu buku tu..

haha..

lawak kali ni mcm lawak matematik skit.

sape yg kurang paham, kena bertapa dekat gunung ledang dulu kt sungai teluk gajah selama 7 hari 7 malam..

haha..

daa~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...