Sunday, June 6, 2010

my new workspace


wah..


balik keje hari khamis lepas jek kan..

tibe2 aku bersemangat..

almaklumlar..

time tu tengah berserabut kepala ku dengan masalah..

aish..

aku malas nak layan masalah..

so balik dari tempat kerja..

aku pown kemas bilik..

buang sampah-sampah yang betul2 sampah masyarakat..

then sapu bilik..

then mop lantai..

wah..

giler..

berpeluh-peluh aku..

tapi hasilnya.. 

memang aku puas..

pastu pulak aku amek pc yg dah lama terbengkalai..

aku pasang kt bilik aku..

amek meja cermin yg tak pakai..

aku jadi kan opis aku sendiri kat bilik tidur aku..

huhu..

kiranya my new workspace lar...

pastu pulak aku tarik wayar cable tenet masok dlm bilik..

giler penat..

tapi sgt berbaloi...

so ini lar hasilnya..



so..

lepas tu aku install ubuntu dekat pc baru aku ni..

wah..

ubuntu tu ape??


adeh..

susah aku nak menerangkan..

tapi secara ringkas, ubuntu ialah operating system (OS) yg sama jugak mcm windows vista, windows 7, mac, linux..

ubuntu ni bezanya ialah, free.. and open source..

x payah nak bayar beratus-ratus..

donlot je kt tenet..

mudah, cepat, pantas, dan yg penting x ada virus..

memang best pakai ubuntu..


so kalo sesape rasa nak kan perubahan..

atau dah bosan dengan windows 7 korg tu, bule lar migrate ke ubuntu ya..

utk makluman, orang-orang opis google pown dah start pelan-pelan tukar OS diorg kepada linux and open source..

kerajaan pown x lama lagi bakal pakai linux..

windows nie maintenance die tinggi sgt..

hehe.. 

promote plak ek..

anyway.. 

im just happy to have my new workspace as how it is now..

hehe..

p/s: this is a very good method to manage my tension.. yeah, its working!

3 comments:

miRa iKomiA said...

mmg best klo ada private workspace kat umah..tpt curah n cr idea..

madmal said...

bewtol tu mira.. hehe.. memang best.. :)

Leo "Ricky" Huzair said...

serius aku teringat kat 4A07 and 4A15...uwaaa

Ubuntu best...aku nak main game jek x dpt2..

come ar Mr. Hawks..configurekan la utk aku!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...