Wednesday, November 24, 2010

rasa

wow! ekspresi pertama aku. seronoknye bercuti. dah 2 minggu aku duduk rumah sahaja. mungkin akan ada orang kata ngko ni buang masa je duduk rumah.
 tapi bagi aku tak rasa macam tu. aku hargai setiap detik dan saat untuk berehat kat rumah. sekurang-kurangnya dapat juga habiskan baca buku Sherlock Holmes.



erm. bekerja dengan 2 syarikat dalam beberapa bulan banyak memberi aku pengalaman. tertekan jugak la kan masa mula-mula bekerja dengan msc cyberport. tapi aku masih lagi bule tahan. woh. agak mental ar kan. sbb masa tu aku ta dapat pn sokongan moral. memang rasa sendirian. masa tu nak kongsi dengan org tercinta pn, aku rasa ta logik, sebab die sendiri kata aku suka sgt bawak masalah balik rumah. habes tu memang la aku tak ada tempat nak kongsi kedukaan. bertambah tertekan lar aku rasa. memang rasa tertekan sbb ta ada org pn nak dengar masa tu. hari-hari aku dengar je masalah org laen, tapi tak pernah pulak org tu nak dengar apa aku rasa.
bekerja dengan 2 syarikat dalam beberapa bulan banyak memberi aku pengalaman.
aku redha je la. meskipun dalam keadaan macam tu, aku tahan je la. my colleague who was working there said to me like this, "hey come on, it just a very small things! Remeh!". memang remeh la kan. kalo tak remeh, takkan org Iskandar Malaysia pn bule tawu dan masuk campur kan. tapi cuba ko berada kat tempat aku. ko okey lar sebab ko dapat kerja dgn bidang ko. aku ni hah yang tiba-tiba dapat sales, pastu manager pulak yg macam tah hape-hape. memang la kan aku rasa tertekan. hah sekarang ko pulak nak berhenti ea..? padan muka ko. (heh, masa nie macam-macam berlaku, pastu pulak kena tuduh macam-macam la kan. sorry ar, memang aku ta bole tahan pressure sangat dah.)
my colleague who was working there said to me like this, "hey come on, it just a very small things! Remeh!". memang remeh la kan. kalo tak remeh, takkan org Iskandar Malaysia pn bule tawu dan masuk campur kan.
alhamdulillah. dapat pulak kerja dekat M-suites Hotel lepas tu. sangat berbeza dengan msc. syukur sangat-sangat dapat diterima masuk kerja kat situ. dapat plak bahagian IT. memang minat aku. tapi bukan bidang aku. aku suka sangat-sangat kerja kat situ. tak ada lagi org monitor 24/7, tak ada lagi tak bule berbual, tak ada lagi had kekangan masa nak rehat pukul berapa, tak ada lagi manager yg belagak pandai.

alhamdulillah. meh aku isytiharkan satu perkara, sesape yg jobless skang nie, bule la isi kekosongan bhgn IT kat hotel nie. sbb memang nak pakai org, tambahan pulak aku da benti. keje senang kot. pc maintenance, jaga server, jaga hati bos-bos. kalo ta pandai, ko bwat-bwat lar pandai. yang penting ko tawu mcm mane nak troubleshoot. kalo ta tawu jugak, ko tanya pakcik google. haha. mudah je kot. okeyh....

tak sabar nak tunggu convo ni. tapi aku rasa sedih ar sbb mak abah ta ada masa hari tu. rasa mcm satu perkara yang aku sesali sangat-sangat. dari dulu lagi mak abah senantiasa ada.

aku masuk hospital, mak abah ada.

aku masuk tadika, mak abah ada.

aku masuk sk rendah, mak abah ada.

aku buat ic pertama, mak abah ada.

aku masuk menengah, mak abah ada.

aku masuk uitm, mak abah ada.

aku jadik kes polis, mak abah tetap jugak ada.


adoi. memang aku rasa sgt tersentuh. sbb mak abah sentiasa ada. tapi aku tawu, abah rasa sangat ralat sebab die tak ada masa aku convo. bule nampak raut wajah die. aku ingat akan ada pengganti mak abah yg akan hadir, tapi tak ada jugak la agaknya.


tak pela... aku dah tak mengharap sesape da.adoi.... t abah mak balik haji pn aku tak dapat nengok.. lagi la aku sedih...
adoi. memang aku rasa sgt tersentuh. sbb mak abah sentiasa ada. tapi aku tawu, abah rasa sangat ralat sebab die tak ada masa aku convo.
erm.. tah la.. rasa mcm ta ada tempat nak mengadu da. aku redha. mmg aku tak layak untuk itu semua. heh.. orite.


Sincerely,


10 comments:

Jemi Azmi said...

makin best cara kau bercerita dlm blog ko nih...hurm aku pun ade rasa apa yg ko rasa Mal..hehe

madmal said...

ape yg bestnye jemi oi.. biasa jek.. bagus lar kalo ko rasa ape aku rasa.. ;)

Jemi Azmi said...

best la cara kau bercerita melalui tulisan..hehe

madmal said...

time kasih jemi.. tapi aku rasa, ko punya best kot.. x macam aku punya.. cara ko bercerita lebih bersahaja.. ;)

HonEyBuNNy said...

bestnya cuti...jgn sedih.....mak abah ttp ada dlm doa kan....he2

madmal said...

yelar.. thanks~

maPieCeoFarT said...

mak abah tak ada depan mata secara sahirnya saja... doa diorang sentiasa mengiringi kita kan, dan diorang selalu ada dalam hati... walau xde depan mata pun, ape-la ada hal... chill bro... =)

whoahh... x sangka anda ada link blog sy kat sini... mekasih ye... *terharu...

madmal said...

hehe.. ye.. blog awak memang senantiasa ada kowt.. ;)

thanks dgn kata2 anda itu.. bermakna~

Nadia Mizu said...

cerita anda mmg menyayat hati!!
Be patient ok!!
u a men, not a child!!

cmashincma said...

aq kn ade mal...ade kew???hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...