Monday, July 25, 2011

krabi - world most beautiful island

good __(isi tempat kosong)__ to everyone.

me again.

kali ni, nak cite tentang percutian aku ngan member aku pegi Thailand (aduh lagi sekali?) - Krabi.

ehhe ni percutian tanpa rancangan.

tetibe jek member aku ajak pegi.

hampeh, kenkonon nak simpan duit.

haha.

tawu-tawu jek dah sampai kat Sheraton Hotel Krabi. (sajek nak italic skit Sheraton huhu)

so, sepanjang 3 malam 4 hari (14, 15, 16, 17 Julai 2011) penginapan, memang best ar dekat krabi nie.

tak sia-sia pegi.

bagi yg menggemari outdoor things, di sini la syurga nya.

dari snookering, bicycle, mountain climbing, kayak, rafting, dan lain-lain (tak larat nak tulis sume)..

coca cola , amacam, laen tak..?

pantai depan Sheraton.... 

nestle ada air mineral okey....

urut batin oleh gajah kepada pengunjung yg datang utk melihat Elephant Show...

ada rupa model tak..? hik hik..

tak sengaja jumpa org-org Malaysia jgak. amek jgak la gambar.. takut kecik hati.. huhu

landskap hotel memang terbaek cantik menarik kau memang da bomb... terus mengadap pantai okey...

sewa motor kat sane murah je.. RM30.. tapi, helmet mcm nak pegi berperang ar. hahahahhaha

aku maen water raftin mcm diorg tgah bwat tu la.. ni air tenang lagi.. kat bawah2 baru mencabar.. air deras..

monyet sedang mengankat berat.. huhu.. ni salah satu aksi di Monkey show..

awana pawaka terhenti...

tempat breakfast pepagi... tengok kiri kanan, sume org puteh.. huhu

cantik tak aku lukis..? ngeh3..

wakil bola malaysia nie.. pemain yg ke 13... praktis dkat krabi tuuu.. :D

turun dekat sungai yg hendak semakin laju dan pantas dan banyak batu.. huhu..

kereta die mcm pelik... snap kat sini ar.. :D

logo airport thai... 

belakang tu pantai.. huhu

mcm dekat negara org puteh.. hehe..

tu hah, tengah turun lagi tak habes2..

Sheraton Krabi...

singboard ke jalan yg benar..

okey......

hehe. best tak pantai die.. nie kalo lemas, confirm terdampar dekat Indonesia atau China. huhu..

boss in da house..

sume org naek gajah.. huhu.. aku pn...

penulis....

gajah ni naek minyakk??? hahhaha .. tak la.. nie Elepant show.. kalo die naek minyak, aku tembak die dgn senapang gajah... hahaha

haha. selepas lenjun kena air sungai.. nak repeat jek rasa.. tapi, kena bayar lagiii.. gilera..

tu hah.. nampak tak? hahahhaha
 okey..

jadik, aku nak recommend ar kepada mereka2 yg nak pegi honeymoon, ataupun, yg gemarkan sukan lasak..

ada dkat sini jgak..

erm..

lupa nak mention, dkat krabi jgak ada pulau-pulau yg menarik..

ada island hoping dgn boat..

btw, james bond pernah berlakon dkat sini gak.

nama die lekat jadik james bond island..

okeh.

tamat cerita.

kalo nak tawu benda2 lebih lanjut contoh harga dan sebagainya, buleh la berhubung terus dengan agen pelancongan anda yg terdekat ea..

hehe.

daaaaa~~



4 comments:

miRa iKomiA said...

amboi2 bestnyer dia! 1 day mra nk g gak!

madmal said...

hehe. mira pown bule. kumpul duit 1500 pn dah bule. :D

Leo "Ricky" Huzair said...

ko tgh recce nak sambung master kt Krabi ke?

Molek benar la...

madmal said...

luckily my friends who work at UTM, told me that my master application being rejected two months earlier b4 the result last 2 weeks release. therefore, i used my saving to travel. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...