Tuesday, April 13, 2010

Lagu Bangsa Johor versi kerinduan~




sedang menGoogle mencari bahan utk assgmnt metadata, tetibe aku terlintas plak nak nengok bendera johor.

dah terlintas tu, tetibe teringat plak kat Lagu Bangsa Johor.

rasanya dah 3 tahun dah aku tak nyanyi.

wah..

giler lama.

baru aku sedar.

almaklumlar sekarang ni di negeri orang.

aish.

dulu time skolah, hari-hari ada perhimpunan.

kena nyanyi lagu negaraku, lagu bangsa johor ngan lagu skolah.

weh..

siyes.

rindu plak rasanya.

har tu lar..

masa perhimpun dulu, aku cabut.

panjat pagar atau lalu blakang kantin, atau jalan alternatif laen yg lebih ekstrem, lalu hutan blakang.

pastu pegi lepak kat dataran.





agak-agak dah pukul 8.30, aku pown masuk balik skolah.

huhu..

hah, padan muka aku, sape suruh! 

anyway, just nak post lagu bangsa johor nie.

kepada sesape warga johorean yang masih lagi merantau mcm aku ni, meh same-same kita nyanyi lagu nie.



Lagu Bangsa Johor


Allah peliharakan Sultan




'Nugerahkan dia
segala kehormatan
sihat dan ria
kekal dan makmur
luaskan kuasa
naungkan kami
rakyat dipimpini
berzaman lagi
dengan merdeka bersatu hati
Allah berkati Johor





Allah selamatkan Sultan.


Wednesday, April 7, 2010

roomateku, LHS



Leo, kenapa kau diam je?

bila aku tanya sepatah, sepatah jugak lar kaw jawab.

tu pun kalau sepatah.

kadang-kadang kaw hanya merengus, angguk atau geleng pabila aku lontarkan soalan.

"kaw okey tak nie Leo?"

jawapan kaw hambar.

tampak sadis.

bila aku balik semalam malam, kaw dah baraikan pc kaw.

tah ape yg kaw godeh aku tak tawu.

x mampu aku nak bertanya dengan lebih lanjut.

aku takut kaw marah aku.

takkan kaw tension sampai kaw barai kan pc kaw kat lantai tu.

maybe sbb aku spend kurang masa kowt dengan kaw.

yelar merajuk sbb aku x maen dota ngan kaw tempoh hari.

aish.

jgn lar mcm nie.

pening aku nak baca apa kaw fikirkan.

dulu senang jek kot nak baca kaw.

setakat kaw, rambut kaw gerak-gerak skit jek aku dah tawu ape yg kaw nak bwat.

haha.

weh, jgn lar mcm nie bro.

im ur biggest fan.

im sitting besides u at ur own room.

please do tell me if you have something to say.

anything.

aish.

giler G.

haha.

entry kali nie khas utk en Leo Huzair memandangkan die sedang moody dan mencari-carik sesuatu yg aku pown x tawu gapo dionyo.

dikesempatan ini juga, aku ingin memohon maaf terang-terangan dan terbuka kepada LHS.. 

andai terkasar bahasa, tersalah kata, terguris hati, jiwa dan roh kaw, aku minta maaf.

Leo, bukan aku jek yg risau, kenalan rapat kaw Jemi pown risau kot.

aku baru je terima msg die tadi.

"Mal, leo knape? aku tgk die len mcm jerk, erm.."

tah jemi, aku pown jujur tak tawu.

aku skang kan berada di dunia laen.

almaklumlar.

hehe.

huarm.

rasa rindu plak berdekah dengan kaw leo.

leo leo leo.

aku seru nama kaw.

supaya kaw cepat sembuh, ceria, dan sentiasa menjadi lelaki genius sepanjang zaman.

haha.

biadap kan aku.

dah mintak maaf, tapi buat lagi.

hehe.

anyway, Jemi, Zana, Dieya dan rakan-rakan yang laen, tolonglah ubati en Leo ni..

x sanggup aku nengok die bersedeh mcm ni.

Monday, April 5, 2010

ape ek

ape ek nak aku tulis.

tah.

aku pown x pasti.

yang aku pasti, lately, entry aku yg lepas2 sgt lar jiwang.

almaklumlar.

hati tgah berbunga.

aish.

ahmad akmal!

mari kembali ke dunia realiti.

(^-^)

yeah.

hari ni dah hari isnin.

mungkin dlm seminggu lepas.

aku terasa seperti tak jejak tanah pown.

hah.


mcmane tu?

jeng-jeng-jeng.

aku pown x tawu.

well.

bile aku sedarkan diri balik.

hari ni dah hari isnin.

assmgnt masih lagi berlonggok.

dan berlambak.

hwa.

itu la hasilnya seorg student kan.

kalo kerja hasilnya duit pulak.

aish.

so.

marilah disaat ini, saya menyeru kepada diri saya sendri dan juga khas bwat kawan2, teman blogger sekalian, dan pembaca amnya untuk turut sama kembali ke dunia realiti.

huhu.

ya Allah, ya tuhanku, berikanlah kepadaku kekuatan utk menghadapi tekanan yg bakal mendatang.

sekian.

wassalam~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...