Wednesday, December 22, 2010

Working Late

My job recently harsh me to stay up late.

Even though the normal working hours are 9am till 6pm, Fizo and I added 5 more hours which as a result we left the office at 11pm last nite. 

I'm not sure whether our Paymaster; Masterskill would like to pay both us the 2 hours of balanced OT's we've done or not.

If it yes, I'm really appreciated it much~ hihi....

I hate the element of surprise in this case which I call it as Not Very Important (NVI) visit.

Monday, December 20, 2010

gate baru

salam semua. nak bagitau ni. ktorg dapat gate RFiD baru. huraaa~! hari jumaat haritu mereka pasang. ada 3 kesemuanya. tapi belom sampai 1 lagi. gate ni fungsi die untuk detect bahan atau buku library yg tak di checkout. dengan kata yg laen utk detect pencuri. strip dipasang di dalam setiap buku.

proses pemasangan bermula~!


Thursday, December 16, 2010

shelving

hari semalam over time. sampai 9pm. ktorg agak keletihan. banyak aktiviti punggah dan angkut kotak-kotak. dulu pown selalu jugak angkat kotak. tapi x lar seletih ni.. nasib fiza kuat. aku ulangi, nasib Fiza kuat ya. so alhamdulillah dapat jugak clearkan kotak-kotak yg menghalang shelf ktorg nak letak buku.

lepas dari tu, terus shelfkan buku-buku mengikut tempat sepatutnya.

"nasib fiza kuat. aku ulangi, nasib Fiza kuat ya. so alhamdulillah dapat jugak clearkan kotak-kotak yg menghalang shelf ktorg nak letak buku."

proses shelving

panjat kerusi la ta sampai
 ini yang dah shelving sikit. cuba tengok kat lantai tu.. banyak lagi kan.. ktorg susun kat lantai untuk allocate shelf buku-buku tu kat shelf yg sebenar kemudiannya. kiranya nak bajet ar berapa banyak buku kat shelf tu. objektif utamanya ialah untuk elak shortage of shelf yg sikit dan limit. maklum la. library baru..

hasilnye sikit....

Wednesday, December 15, 2010

kisah librarian bermula

cita-cita masa kecil aku tak pernah terlintas pn nak jadi Librarian....... tah macamaner la tah aku bule jadi librarian... itulah nama die rezeki kan.. huhu.. so nak citer la, tentang sekarang nie jadi librarian.. memang library nie totally new.. kena setup dari awal. 

tengok la kotak-kotak yang penuh berisi nie.....

Fiza dan kotak-kotak berisi buku yg harus dipunggah

Tengok la buku baru-baru nie banyak giler wei.... patah pinggang..

Kotak Lagi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...