Thursday, July 28, 2011

24th birthday


Alhamdulillah, kta di beri nikmat untuk merasa satu lagi hari yang indah.

walaupun ada yang tertekan dengan masalah pejabat, masalah keluarga, masalah beli cendol harga mahal, masalah tak cukup lagi ganti bulan puasa, masalah bil astro belom bayar lagi dan juga masalah yang lain-lain yang mana aku kalo tulis banyak mesti korg terbeliak biji mata nak baca. 

haha. 

itu lah dia hari berganti hari.

sedar tak sedar, kta semakin tua....

jadik nak la jgak cite ttg kengkawan aku yg sengal. 

diorg bwat bufday suprise hari ahad haritu.

utk july babies.

erm ramai sebenarnya..

zamer, faizal, aku ngan sri..

tapi zamer ngan sri ta ada. 

diorg ada hal memasing yg memang ta dapat nak di elakkan..

how sad.. but what to do kan...

benda nie di organize oleh nanie + muiz.

aku di tipu oleh muiz baek punya.

kenkonon die nak blanja makan.

yang ada cuma 3 org jek, hasif, muiz ngan aku.

aku percaya, sebab aku tawu, member2 sume mmg ta ada jb, sbb bz kerja + belaja..

ceh.

jap lagi, bila sampai Rosmarino, penuh giler siak table - dengan jeritan "happy belated bufday!"

hahaha sengal sengal!

memang aku menyumpah-nyumpah muiz tapi sambill senyum ar kan.

ta sangka plak die kenakan aku.

diorg nie ada kat jb.

ceh, hak tuih kata diorg sume kat kL..

yg aku pulak percaya bulat2 la kan.

mmg bulat mcm perut org vuncit - erk ta ada kaitan ek..

hahahaa.

erm.

ktorg nie memang slalu kena mengenakan..

banyak kali jgak la kenakan org, tapi tak sangka kali ni kena!

huhu.

anyway, tak sangka dah 24thn...

azri - lyn . 

time nie tgah tggu faizal lak.. hahaha..

hadiah utk faizal..

tum, nanie, saf, fifi, ezryn ngan faizal..

mana makanan nie.........

amacam saf? seronok ek ? hahaha

how genius ea korg...

rosmarino.....

candle in da dark..

harrr...

faizal ngan fam..

muka aku ngan faizal = 24 thn ek?

heeeee

beautifully made by nanie..

all the guys in da club..

why you all look so young?

amacam feizal, terkejut tak?

wazzupp!

okeh...
photos, credited to nanie and saf..

thanks guys..

lpas nie bufday muiz blan 12. 

ko jaga ko.

siap sedia lar..

muahhahahahhaha! (gelak paling jahat!!)

haha!

Monday, July 25, 2011

krabi - world most beautiful island

good __(isi tempat kosong)__ to everyone.

me again.

kali ni, nak cite tentang percutian aku ngan member aku pegi Thailand (aduh lagi sekali?) - Krabi.

ehhe ni percutian tanpa rancangan.

tetibe jek member aku ajak pegi.

hampeh, kenkonon nak simpan duit.

haha.

tawu-tawu jek dah sampai kat Sheraton Hotel Krabi. (sajek nak italic skit Sheraton huhu)

so, sepanjang 3 malam 4 hari (14, 15, 16, 17 Julai 2011) penginapan, memang best ar dekat krabi nie.

tak sia-sia pegi.

bagi yg menggemari outdoor things, di sini la syurga nya.

dari snookering, bicycle, mountain climbing, kayak, rafting, dan lain-lain (tak larat nak tulis sume)..

coca cola , amacam, laen tak..?

pantai depan Sheraton.... 

nestle ada air mineral okey....

urut batin oleh gajah kepada pengunjung yg datang utk melihat Elephant Show...

ada rupa model tak..? hik hik..

tak sengaja jumpa org-org Malaysia jgak. amek jgak la gambar.. takut kecik hati.. huhu

landskap hotel memang terbaek cantik menarik kau memang da bomb... terus mengadap pantai okey...

sewa motor kat sane murah je.. RM30.. tapi, helmet mcm nak pegi berperang ar. hahahahhaha

aku maen water raftin mcm diorg tgah bwat tu la.. ni air tenang lagi.. kat bawah2 baru mencabar.. air deras..

monyet sedang mengankat berat.. huhu.. ni salah satu aksi di Monkey show..

awana pawaka terhenti...

tempat breakfast pepagi... tengok kiri kanan, sume org puteh.. huhu

cantik tak aku lukis..? ngeh3..

wakil bola malaysia nie.. pemain yg ke 13... praktis dkat krabi tuuu.. :D

turun dekat sungai yg hendak semakin laju dan pantas dan banyak batu.. huhu..

kereta die mcm pelik... snap kat sini ar.. :D

logo airport thai... 

belakang tu pantai.. huhu

mcm dekat negara org puteh.. hehe..

tu hah, tengah turun lagi tak habes2..

Sheraton Krabi...

singboard ke jalan yg benar..

okey......

hehe. best tak pantai die.. nie kalo lemas, confirm terdampar dekat Indonesia atau China. huhu..

boss in da house..

sume org naek gajah.. huhu.. aku pn...

penulis....

gajah ni naek minyakk??? hahhaha .. tak la.. nie Elepant show.. kalo die naek minyak, aku tembak die dgn senapang gajah... hahaha

haha. selepas lenjun kena air sungai.. nak repeat jek rasa.. tapi, kena bayar lagiii.. gilera..

tu hah.. nampak tak? hahahhaha
 okey..

jadik, aku nak recommend ar kepada mereka2 yg nak pegi honeymoon, ataupun, yg gemarkan sukan lasak..

ada dkat sini jgak..

erm..

lupa nak mention, dkat krabi jgak ada pulau-pulau yg menarik..

ada island hoping dgn boat..

btw, james bond pernah berlakon dkat sini gak.

nama die lekat jadik james bond island..

okeh.

tamat cerita.

kalo nak tawu benda2 lebih lanjut contoh harga dan sebagainya, buleh la berhubung terus dengan agen pelancongan anda yg terdekat ea..

hehe.

daaaaa~~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...